begeleiding als jij schrijft

Je wilt iets vertellen. Op papier of in een toespraak. Misschien is het je levensverhaal, een dankwoord, een folder, een nagedachtenis, een tekst voor je site… Hoe schrijf je zó, dat wat jij wilt uitdrukken ook overkomt op andere mensen? Soms kom je daar niet helemaal uit. Dan is het handig als er iemand met je meedenkt. Ik kan diegene zijn.

Wanneer je schrijft moet je een paar dingen in de gaten houden. Wat je wil overbrengen. Aan wie je dat wilt overbrengen. Of je tekst gelezen of beluisterd wordt. En in welke context. Leest iemand je tekst bijvoorbeeld in alle rust in zijn huiskamer of in een volle trein na een drukke schooldag, hoort iemand je spreken tijdens een uitvaart of geef je een speech op een vrijgezellenavond?

Zo zijn er nog wel wat dingen waar je bij stil kunt staan als je een goede tekst wil schrijven. Misschien klinkt dat wat zwaar, maar als je even goed hebt nagedacht over dit soort dingen gaat het schrijven ineens een stuk vlotter. Je kunt ook heel bewust te kiezen voor een schrijfstijl, een vorm. Wil je dat je met je eerste zin meteen binnenkomt? Bouw je de spanning liever langzaam op? Wil je een directe of poëtische tekst? Dit soort vragen kunnen je helpen om je gedachten op een rijtje te krijgen voordat je begint te schrijven.

Ik kan je in een gesprek of via e-mail na laten denken over alle dingen die hier boven staan en meer. Ik kan je tijdens je schrijfproces tips geven waardoor je datgene wat je hebt bedacht, zo mooi mogelijk op papier krijgt. Zodat je écht kunt zeggen wat je zeggen wilt! Meer weten? Neem gerust contact met me op.