tijdschrift Zens

 

Voor Zens (”Zens, inspiratie voor bewuster leven”) waarvan helaas het laatste nummer eind 2007 verscheen, schreef ik een interview met journaliste, interviewer, schrijfster en coach Esma Choho. Het stuk ging over haar inspiratiebron Allah. Het is een interview met vraag en antwoord.

De hokjesgeest doorbreken…

“Ik probeer elke dag te streven naar rechtvaardigheid, integriteit en ruimhartigheid”. Esma Choho is journaliste, schrijfster, coach en programmamaakster. Haar inspiratiebron is God. Of Allah. “Mij maakt het niet uit hoe je God noemt.”

“Mijn belangrijkste werk is het verlichten van geesten, er toe bijdragen dat mensen loskomen uit de hokjesgeest die een  belangrijke bron is van pijn. Je kunt bijvoorbeeld denken dat ziekte altijd vervelend is. Bij het woord ‘Marokkaan’ krijg je meteen associaties. Bij alles heb je een oordeel over de realiteit, vaak onbewust en vaak werken ze in ons nadeel. Het is maar hoe je naar dingen kijkt. Ik heb een druk, mooi jaar gehad waarin ik weinig alleen was, terwijl ik dat juist fijn vind. Dit is een soort miniretraite. Gisteren heb ik op de bank uren zitten praten met mijn dochter van acht, over school, over vriendinnetjes. Dankzij het feit dat ik nu ziek ben. Dat is toch prachtig?! Daar gaat het me om: mensen bewust maken van hoe een oordeel beperkend of juist bevrijdend werkt. Dat is de essentie van mijn werk.”

» kies een pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8