AD Weekend: bedrijfsuitjes

In een KADER: Wil je met een klein budget stress verminderen voor 6 man personeel? Regel het zelf! Ga met de huurfiets (7,-) naar de koeienknuffel-boerderij (drie uur ontstressen, 40,-) en maak van ieder een foto met koe voor op zijn bureau, fiets daarna naar een bosweitje en bedenk na de zelfgemaakte picknick (8,- ) samen hoe je de ervaren ontspanning op je werk op kunt roepen. Afsluiten met “mens erger je niet” (van thuis meegebracht) en tikkertje. Totale kosten per persoon: 55 euro. Heb je het geld en wil je je mensen iets leren, laat dan een bureau een dag op maat verzorgen, inclusief lezing. Een beroemdheid vertelt een verhaal dat aansluit op jullie leerdoel. Jezelf motiveren, communiceren, omgaan met tegenslagen; voor elk onderwerp is een spreker. De prijs varieert. Hoe bekend is iemand? Een algemeen verhaal of op maat voor je organisatie? Hoe lang? Vanaf 750 euro (bijvoorbeeld Marcella Mesker, oud tennisster) tot meer dan 12500 (bijvoorbeeld Peter Hillary, bergbeklimmer) per half uur. Betaal je meer, dan kan je spreker de rest van de dag meelopen, enthousiasmeren en tijdens en na workshops terugkoppelen wat die te maken hebben met zijn verhaal en jouw werk. De workshopkosten komen erbij. Een voorbeeld van een leerzame dag voor 50 personen: om 11.00 koffie met gebak, een lezing over doelen behalen door een topsporter die de verdere dag blijft, met de groepjes meeloopt en de dag afrondt met een terugblik op de leermomenten (vanaf 7500,-), tussendoor drie uur paarden mennen in groepjes van 5 (75,- p.p.)en natuurlijk lunch en diner (70,- p.p.). Minimaal Euro 308,50 per persoon, inclusief buskosten. 

In een KADER: Via verschillende bureaus kun je een bekende Nederlander inhuren om op je bedrijfuitje te spreken. Voormalig schaatskampioen Hein Vergeer doet dat zo’n vijftien keer per jaar. Vergeer: “In het voorbereidende contact met de organisatie vraag ik wat er speelt en wat ze willen verbeteren. Er komt vanzelf een thema naar boven, zoals ‘motivatie’ of ‘uitstraling’ en daaromheen maak ik mijn verhaal. Daarin maak ik steeds de vergelijking tussen wat er in hun bedrijf en in sportteams gebeurt. Ik denk zekere dat mijn verhaal nut heeft. Mensen ontdekken dat zij niet de enige zijn, dat hun probleem bij elke organisatie voorkomt. Uiteindelijk draait het om doelen bereiken. Dat moet ieder voor zich willen, en moet je tegelijk samen doen. Ik vind het leuk om mensen bewust te maken van hun eigen rol. Vaak zeg ik: Kijk nou eens in de spiegel, lever jij je bijdrage ook? Bij de koffie wordt er al over doorgediscussieerd. Dan weet ik dat het leeft, dat ze het zich op de werkvloer ook zullen herinneren.” 

In een KADER: Er wordt weliswaar onderzoek gedaan naar bedrijfsevenementen, maar bedrijfuitjes zijn daarbinnen niet duidelijk gedefinieerd. Daarom zijn er geen duidelijke cijfers te geven. Wel signaleren onderzoekers en organisatoren in de evenementenbranche een sterke groei in het aantal uitjes over de afgelopen 10 jaar.

» kies een pagina: 1 2 3 4 5