over mij

Ik wilde mijn talent en passie verder uitbouwen en haalde in 2005 het diploma Beroepscoach bij Alba Academie (POST-HBO erkend). Verder volgde ik workshops over het Enneagram, ademwerk, interactie- en coachingsvormen.

Voor het begeleiden van vieringen (je kunt het ook ceremonies of rituelen noemen) volgde ik een intensieve training relatievieringen begeleiden. Daarnaast volgde ik workshops levensverhalen vertellen en bijzondere uitvaarten, een training stervensbegeleiding en de cursus praten over de dood verrijkt je leven. Wat ik daarin leerde inspireert me natuurlijk ook bij het schrijven.

Schrijven deed ik altijd al. Smartlappen, gedichten, dagboeken en na een cursus ook sprookjes. Uit nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, ging ik interviewen. Na stukken voor studentenbladen en buurtkranten, stuurde ik een serie interviews naar De Humanist. Die kocht het meteen en zo groeide ik verder.

2_MG_0040

Verder heb ik veel contact met kunstenaars die heel verschillend werk maken en zit ik in een netwerk van vrouwen met een creatief beroep; van grafisch vormgeefsters tot pianoleraressen. We inspireren elkaar en leren van elkaar. Het helpt mij om nog beter mee te kunnen bewegen en denken met de mensen waarvoor ik werk. Dat uit zich in de diversiteit van de vieringen en mijn schrijfwerk. Geen opdracht is hetzelfde, geen ceremonie, boek, nagedachtenis enzovoorts lijkt op die daarvoor. Van elke opdracht geniet ik. Ik heb geluk dat ik aan zoveel moois bij mag dragen!

Foto in de kantlijn: uitsnede van een foto door Ilse Leijtens, www.jepp.nl .

» kies een pagina: 1 2