over mij

In 2005 bouwde ik mijn talent en passie verder uit bij de POST-HBO-erkende opleiding Beroepscoach van Alba Academie. Verder volgde ik onder meer workshops over het Enneagram, ademwerk, interactie- en coachingsvormen.

Voor het begeleiden van (humanistische) vieringen, ceremonies en rituelen, volgde ik een intensieve training relatievieringen begeleiden. Daarna workshops levensverhalen vertellen en bijzondere uitvaarten, een training stervensbegeleiding en de cursus praten over de dood verrijkt je leven. Wat ik daarin leerde inspireert me natuurlijk ook bij het schrijven.

Schrijven deed ik altijd al. Gedichten, dagboeken en na een cursus ook sprookjes. Uit nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, ging ik interviewen. Ik stuurde de stukken naar De Humanist. Die kocht ze meteen en zo groeide ik verder.

2_MG_0040

Door de jaren heen vroegen familie en vrienden steeds vaker of ik wilde spreken op het afscheid van iemand waar ze van hielden. Toen verschillende uitvaartbegeleiders die me hadden gezien voorzichtig polsten of ik dat freelance wilde doen, werd ik in 2019 ook woorddienstbegeleider.

Verder ken ik veel kunstenaars en mensen met andere creatieve beroepen. Hun frisse kijk op de wereld herinnert me eraan dat ik zo onbevangen mogelijk wil proberen te blijven. Want alleen dan kan ik echt meebewegen en -denken met de mensen waarvoor ik werk. En dat uit zich weer in de diversiteit aan uitvaarten, vieringen en schrijfwerk. Geen opdracht is hetzelfde, geen ceremonie, boek, nagedachtenis of afscheid lijkt op een andere. Van elke opdracht geniet ik. Ik heb geluk dat ik aan zoveel moois bij mag dragen!

Foto in de kantlijn: uitsnede van een foto door Ilse Leijtens, www.jepp.nl .

» kies een pagina: 1 2