ceremonie bij geboorte en adoptie

Gefeliciteerd! Een baby! Na de geboorte of adoptie wil je misschien een viering met een ritueeltje om je baby welkom te heetten. Als dopen niet bij je past zijn er alternatieven!  Samen met mij kun je ontdekken wat je wilt uitdrukken en dat omzetten in een mooie ceremonie, zo blij of serieus als bij jullie past. Hier onder lees je meer.

Een geboorteviering, geboorteceremonie, geboortefeest. De geboorte van je kindje is een intense ervaring, voor sommige mensen zelfs het mooiste moment uit hun leven. Je hebt er naar uitgekeken, de buik langzaam zien groeien en nu je je kindje eindelijk vast kunt houden, wil je het laten zien aan alle mensen waar je om geeft. Samen kun je het welkom heten in een geboorteviering of in een welkomsfeest. Wat wil je daarin uitdrukken? Hoe kun je dat doen? Welke mensen, woorden, kleuren, geuren, muziek, rituelen passen daar bij? Voor iedereen is dat anders. Daarom gaan we samen op zoek naar wat bij jou/jullie en je kindje past. De viering onstaat als vanzelf! Het wordt een moment waarop je later met veel plezier terugkijk.

Wanneer je een kindje adopteert, maak je een spannende en vaak lange periode mee waarin je toeleeft naar het moment waarop je je kind kunt verwelkomen. Het nadenken en beslissen, de ingewikkelde procedures, mooie verwachtingen en misschien ook teleurstellingen liggen nu achter je. Samen vorm je nu een gezin! Dat geluk wil je delen met mensen die je dierbaar zijn. Wanneer je voor een adoptieviering of adoptiefeest kiest, kan die precies de vorm, sfeer en inhoud krijgen die bij jullie past. Het ene gezin wil vooral de periode van onzekerheid afsluiten en daar op terugkijken, misschien iets van de achtergrond van het kindje terug laten komen in de ceremonie door rituelen uit zijn/haar land te gebruiken. De ander wil het kindje verwelkomen in de kring van vrienden en familie en het samen een mooie toekomst toewensen. En zo zijn er nog veel meer manieren. Ontdek samen met mij hoe jullie eerste kleine vieringsplannen uitgroeien tot een prachtig welkom. Een mooie start om als gezin verder te gaan. En een mooie herinnering wanneer je het voor je kind vastlegt op foto’s of video. Wie weet kun je ook zelfgemaakte dingen bewaren die in de viering gebruikt zijn… er is zo veel mogelijk!

Wil je weten hoe ik je begeleid? Klik dan in het menu links op “hoe begeleid ik je bij je ceremonie”, of klik op deze linkhoe begeleid ik je bij je ceremonie. Voor de kosten kijk je bij zakelijke informatie (links omder aan de pagina). En voel je vrij om contact met me op te nemen.