ceremonies bij andere momenten

Zinrijk Vieren…  een zinvol, persoonlijk alternatief voor een religieuze dienst.

Je relatie bevestigen. Een geboorte of adoptie. Slagen. Een jubileum. Ander werk. (pre-) Pensioen. Verhuizen. Afscheid nemen. Herdenken. Scheiden. Veranderingen in je gezondheid.

Soms gebeuren er dingen die grote indruk op je maken. Fijne of verdrietige dingen. Waar je zelf voor kiest of die je overkomen. Zulke “scharniermomenten” kunnen je bewust maken van wat voor jou belangrijk is in je leven. Een ceremonie of viering kan dan prettig zijn. Misschien voel  je ook de behoefte aan steun. Of wil je de verandering in je leven een plek geven. Samen stilstaan bij de gebeurtenis helpt je verder!

Vieren kan vrolijk of ernstig, spiritueel, luchtig of vol symbolen zijn, maar voelt altijd verbonden en fijn. Vieren is altijd zinvol!

Elke viering – je mag het ook ceremonie of ritueel noemen-  is anders. Ik help je met het bedenken en vormgeven van je viering. Zodat je hoorbaar, zichtbaar en voelbaar kunt maken wat voor jou nu belangrijk is. Wanneer je dat wil, heb ik ook een rol in de viering zelf. Die rol kan varieren van het invullen van een klein onderdeel (bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst uitspreken) tot het leiden van de viering.

Je vindt meer informatie over vieringen op veel voorkomende sleutelmomenten wanneer je in de linkerbalk op “soorten vieringen” gaat staan, of wanneer je de volgende links aanklikt: