kort na de afscheidsdienst

Meteen na de afscheidsdienst:

Hoe kun je meteen na de afscheidsdienst delen met anderen?

N.B.: Ga goed na of dit is toegestaan op het moment van jullie uitvaart!

  • Een picknick: in kleine groep, op 1 ½ meter afstand en met plastik servies, als alternatief voor de koffietafel.
  • Op een groot veld of plein met een aantal andere dierbaren –op 1 ½ meter afstand- een herinneringsmoment, eventueel met beschreven ballonnen (NIET oplaten vanwege milieuregels), toespraakjes, zingen of iets anders.

 

In de dagen / weken na uitvaart in kleine kring:

Na de uitvaart in kleine kring, kun je anderen toch het gevoel geven dat ze er bij waren. Of in elk geval iets hebben kunnen doen, kunnen delen.

  • Een opname van de uitvaartdienst: zet die op een verborgen youtube pagina, stuur de link naar iedereen die bij de dienst had willen zijn.
  • Of stuur hen een bestand met teksten en muziek van de uitvaart, de foto’s/dia’s, het gedachtenisprentje; wat je wilt delen.
  • Herinneringsboek: vraag anderen om hun herinneringen op te schrijven. Bundel die met de uitvaartteksten in een boek. Voor jezelf, maar eventueel ook voor dierbaren die er niet bij konden zijn. (Idee van Helen Teunisse, uitvaartonderneming Matrice.) Eventueel met foto’s (gestuurd door anderen?) erbij, of de uitvaart- /rouwfotografie. Hieruit kun je eventueel voor (laten) lezen bij een latere herdenkingsbijeenkomst (= aanvulling van mij).

 

Ga linksboven in de kantlijn naar “ideeën en mogelijkheden voor uitvaart tijdens corona”. Er ontrolt zich een submenu  met 8 thema-pagina’s inspiratie voor vóór, tijdens en na het afscheid.