later samen: een herinneringsdienst / herdenkingsceremonie

Later samen komen voor een herdenkingsceremonie (ofwel herinneringsdienst, herdenkingsdienst, gedenkdienst, herinneringsbijeenkomst).

Missen jullie het delen met anderen nu heel erg? Dan kun je gelukkig na de Corona-crisis samen komen om te gedenken. Een paar voorbeelden van mogelijkheden om te herdenken:

  • Een herdenkingsceremonie: organiseer een moment om alsnog samen aandacht te geven aan dit verlies. Of om juist samen het leven te vieren van. Bijvoorbeeld een (half) jaar na de sterfdag, op de geboortedag of een dag die een symbolische waarde had in zijn/haar leven.
  • Een uitstrooimoment: misschien wil je dit delen met naasten die niet bij de uitvaart konden zijn.
  • Uitstrooien met de TOLAD; stap voor stap komt de as vrij. Kijk op https://www.tolad-one.com/

Wanneer precies, is nu helaas nog onduidelijk.

 

Herdenken en gedenken; humanistische ritueelbegeleiding.

Wil je graag dat iemand met je meedenkt over gedenken op een later moment? Dat doe ik graag voor je!

Wanneer ik je begeleid, bedenk je het helemaal zelf. Vaak wordt mijn begeleiding benoemd als “humanistisch”. Ik laat je doen wat je zelf kunt en ondersteun waar nodig. Door mijn vragen en jullie inzet ontstaat er als vanzelf een compleet bij jullie passende herdenkingsceremonie, herinneringsdienst, herdenkingsdienst, gedenkmoment, herinneringsbijeenkomst… of hoe het voor jullie ook moet heten!

Wil je meer informatie?

Klik links in de kantlijn op “gedenken, herdenken”. Of gebruik deze link: https://www.zinrijk.com/afscheid/gedenken-herdenken-vieren

 

Meer over afscheid in kleine kring?

Ga linksboven in de kantlijn naar “ideeën en mogelijkheden voor uitvaart tijdens corona”. Er ontrolt zich een submenu  met 8 thema-pagina’s inspiratie voor vóór, tijdens en na het afscheid.