uitvaartspreker, woorddienstbegeleider

 

Wanneer kies je voor een woorddienstbegeleider of uitvaartspreker?

Na het overlijden van een dierbare gaan er veel gedachten en gevoelens door u heen. Er gebeurt van alles in een paar dagen. De uitvaartverzorger of -ondernemer komt als eerste naar u toe en neemt alle dingen met u door die geregeld moeten worden. Hij of zij vraagt dan ook of u (vaak met anderen in uw omgeving) zelf de inhoud van de afscheidsceremonie kunt verzorgen. Wanneer u dat fijn vindt kan de uitvaartondernemer iedereen welkom heetten en de ceremonie afsluiten. De rest doet u samen, zelf. Natuurlijk mag u ook alles zelf doen tijdens het afscheid. Heel mooi als dat kan.

Veel mensen vinden dat lastig. Ze kunnen niet de juiste woorden vinden. Of weten nog niet hoe ze met muziek, misschien een mooie handeling of op andere manieren uit kunnen drukken wat degene die is gestorven, heeft betekend. Dat is helemaal niet vreemd in een tijd van zoveel emoties.

In dat geval kan een woorddienstbegeleider helpen.

Wat doe ik als woorddienstbegeleider?

Ik help u om het afscheid zo in te vullen, dat het helemaal past bij degene die gestorven is en de nabestaanden. Daarna leidt ik de ceremonie en verbindt ik alles wat gebeurt en gezegd wordt zo, dat het een warm en samenhangend geheel wordt.

Wel goed om te weten: als woorddienstbegeleider werk ik alleen in Tilburg en directe omgeving. Mijn andere diensten bied ik in heel Nederland aan.

Voor de voorbereiding én het afscheid zelf geldt: wat u wilt is leidend, zo lang het past in de tijd die we hebben.

 

Hoe begeleid ik u?

Op de volgende pagina leg ik het uit.

» kies een pagina: 1 2