gedenken, herdenken

 

Wanneer iemand al wat langer dood is lijkt het leven weer wat normaler te worden. Toch weet u dat de ander er was, voelt u soms misschien nog bijna zijn of haar aanwezigheid. De herinnering blijft een deel van uw leven.

Iedere herdenking is uniek.

In een herdenking of gedenkviering kun je er bewust bij stilstaat dat je iemand hebt gekend. Bijvoorbeeld op de sterfdag of geboortedag.

Misschien op de plaats van de uitvaart, op zijn of haar favoriete plek, bij de sterfplek of thuis…

Legt u het accent op de lol die u deelde of de moeilijke dingen die jullie sterker verbonden? Op van alles? Misschien voelt het eerder als een afsluiting van de eerste periode van rouw? Wat voor u, voor jullie klopt. Alles kan!

Een ceremonie in een oud kerkje, waarin haar favoriete muziek wordt gedraaid terwijl u dia’s van haar leven ziet… Na een jaar een asverstrooiing op de plek waar hij zijn hond altijd uitliet, gevolgd door een flinke wandeling… ‘s Avonds op de vierde sterfdag bij kampvuur brieven voorlezen over hoe het nu gaat en waarom u haar mist, en dan één voor één een herinnering in het vuur gooien… Of een wijnproeverij met halfdronken speeches op wat zijn dertigste verjaardag had kunnen zijn…

Wat kan ik voor u doen?

In een paar gesprekken help ik u om uw herdenkmoment zó in te vullen, dat het klopt bij u/jullie en natuurlijk óók bij degene die dood is. Wanneer u dat wilt kan ik de herdenking ook leiden.

Wilt u hier meer over weten? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. De snelste manier is via deze link: contact afscheid@zinrijk.com

Of bel 06-44720064. Ik spreek u graag.